Annons
Växjö

30-åring från Växjö döms för penningtvättsbrott

Växjö • Publicerad 18 april 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Lars-Göran Rydqvist

I juni 2021 trodde två olika personer i Sverige att de köpte grävmaskiner via annonser på internet. För gärvmaskinerna betalade de 25 000 respektive 60 000 kronor. Bedragaren som utgav sig för att sälja grävmaskinerna ämnade dock aldrig att leverera några sådana, istället blev köparna lurade.

Pengarna landade på ett bankkonto som tillhörde en nu 30-årig Växjöbo. 30-åringen har sedan via kontantuttag och banköverföringar fört pengarna vidare. Han hävdar i förhör att han blivit frågad om hjälp från en ytlig bekant som han träffat på en fest om han kunde föra vidare pengarna från sitt konto och ge de till honom. Denna uppgav nämligen att han inte hade något bankkonto. 30-åringen skulle även bli ersatt som tack för hjälpen.

Annons

30-åringen nekar till brott då han säger sig inte ha vetat att pengarna härrorde från ett brott. Växjö tingsrätt går dock på en annan linje och nu har domen presenterats.

30-åringen döms för två fall av penningtvättsbrott till skyddstillsyn och han ska betala de 25 respektive 60 000 kronorna i skadestånd till de målsägande.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons