Annons

30-åring ”terroriserade” Växjö kommuns kontaktcenter

30-åringen kunde enligt personalen på Växjö kommuns kontaktcenter ringa 100 gånger om dagen och de upplevde det ”som terror”.
Vid ett av samtalen hotade han att skära halsen av en kommunvägledare och hennes familj.
Växjö • Publicerad 16 oktober 2022
Växjö stationsområde och kommunhuset.
Växjö stationsområde och kommunhuset.Foto: Oscar Appelgren

En 30-årig man som bor på en mindre ort i Växjö kommun har dömts vid tingsrätten för olaga hot, sedan han i ett telefonsamtal till Växjö kommuns kontaktcenter blivit inspelad när han sa att han skulle skära halsen av en kommunvägledare och hennes familj.

Den utsatta kvinnan berättade vid rättegången att 30-åringen var välkänd på kontaktcentret och att han i perioder kunde ringa cirka 100 gånger om dagen.

Annons

Även kvinnans chef vittnade om att hennes personal mådde dåligt och var i behov av avlastning på grund av 30-åringens eviga ringande och att det kändes som att han ”terroriserade” kontaktcentret med sina otrevliga samtal. När hon fick vetskap om dödshotet mot personalen beslutade man att kontakta polisen.

30-åringen berättade inför rättegången i Växjö tingsrätt att han under den aktuella perioden inte mådde bra psykiskt på grund av utebliven medicinering och att han kände sig provocerad vid samtalet med kontaktcentret. Han sa vidare att när han ”blir trakasserad så sprutar han ut ord”, men han nekade till bott.

Nu döms han till 100 dagsböter för det hotfulla samtalet, vilket i hans fall innebär 5 000 kronor. Han döms även att betala 5 000 i skadestånd till den utsatta kvinnan eftersom han utsatt henne för en allvarlig kränkning.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons