Annons

33-åring döms – knäckte näsan på polis under transport

33-åringen utsatte polisen för sexofredande inne i polisbilen och sedan slog han henne så hårt i ansiktet att näsan knäcktes.
Nu döms mannen – som är välkänd av polisen – till nio månaders fängelse.
Växjö/Ljungby • Publicerad 18 maj 2023
polis, polisbil,
polis, polisbil,Foto: Lena Ehring

En 33-årig man som är hemmahörande i Ljungby kommun döms nu vid Växjö tingsrätt för ett stort antal brott.

Den allvarligaste brottsligheten inträffade i en polisbil på riksväg 25 strax utanför Växjö i mitten av april. Poliserna hade omhändertagit 33-åringen enligt LOB sedan han stulit en flaska gin på Systembolaget i Ljungby och han skulle transporteras till polishuset i Växjö.

Annons

Enligt poliserna var 33-åringen till en början lugn i fordonet men efter en stund började han ofreda en kvinnlig polis sexuellt genom gester och uttalanden. När polisen sa till honom att sluta utdelade han ett kraftigt knytnävsslag som träffade henne i ansiktet så att näsan knäcktes.

Poliserna stannade omedelbart på riksväg 25 och brottade ner 33-åringen som belades med handfängsel och man kallade även på förstärkning.

33-åringen är välkänd av polisen i den västra delen av länet och han dömdes för ett par år sedan till fängelse efter att ha slagit en glasflaska i ansiktet på en polis i Ljungby centrum.

Nu döms 33-åringen för våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman, sexuellt ofredande och ringa stöld. Han döms även för en stöld av en väska som inträffade på järnvägsstationen i Alvesta samt narkotikabrott.

Straffet för brottsligheten blir nio månaders fängelse och 33-åringen ska betala drygt 21 000 kronor till den drabbade polisen för kränkning och sveda och värk.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons