Annons

33-åring döms – släpptes på fri fot och begick nya brott direkt

Växjö • Publicerad 8 april 2023
När 33-åringen släpptes från polishuset begick han direkt två nya stölder på Storgatan. Arkivfoto
När 33-åringen släpptes från polishuset begick han direkt två nya stölder på Storgatan. ArkivfotoFoto: Johannes Turstam

En 33-årig man från Blekinge har nu dömts vid Växjö tingsrätt för fyra stölder som han begick under ett och samma dygn i mars förra året.

33-åringen greps först av en polispatrull tidigt på morgonen i Strömbergshyttan i Lessebo kommun sedan en fastighetsägare på orten fått larm via en övervakningskamera att en tjuv befann sig i hans butikslokal. En polishund kunde spåra upp stöldgods från två butiker som 33-åringen hade gömt i en busskur och han fördes till polishuset i Växjö där han förhördes och fick sova ruset av sig.

Annons

När 33-åringen släpptes på fri fot vid middagstid gick han direkt till Storgatan där han stal kläder både på MQ och Nordlunds genom att slita av plaggens larm.

Väktare slog larm till polisen om butiksstölderna och när 33-åringen skulle ta tåget från Växjö blev han upptäckt och jagades av flera polispatruller genom centrum.

Mannen uppgav i förhör att han lyckades ”finta bort” en polisbil på Sandgärdsgatan men vid Stortorget tog jakten slut, sedan flera poliser omringat 33-åringen och en polishund släppts mot honom.

33-åringen – som förekommer under 25 avsnitt i belastningsregistret – straffas nu med fyra månaders fängelse för de fyra stölderna.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons