Annons
Växjö

35-åring döms till fängelse - hade stulen cykel hemma

Växjö • Publicerad 19 maj 2023
Växjö Tingsrätt montage
Växjö Tingsrätt montageFoto: Lars-Göran Rydqvist

En 35-årig man hävdar att han hittade en cykel i ett dike vid polisstationen som han misstänkte var stulen. Eftersom det var lördag och hittegodsavdelningen öppnade först på måndagen så hävdar han att han bestämde han sig för att ta med sig cykeln hem för att lämna in den vid ett senare tillfälle.

Polisen genomförde dock en husrannsakan hos mannen under söndagen av en annan anledning och påträffade då cykeln. Då nämnde 35-åringen ingenting om att han tänkt lämna tillbaka den, det är först under rättegången han berättat det. När han får frågor om varför han inte nämnde någonting under förhören om att lämna tillbaka cykeln säger han att det är ”viktigare att berätta för tingsrätten nu”.

Annons

Mannen döms nu för Häleri. Trots att fängelse egentligen inte finns på straffskalan så döms mannen till 14 dagar i fängelse. Detta för att han återfallit i brott under pågående prövotid efter tidigare utdömd skyddstillsyn samt hävdar att han inte anser sig ha något stödbehov.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons