Annons
Växjö

36-årig man med kniv var hotfull mot poliser

Växjö • Publicerad 5 november 2021
Montage. Arkivbild.
Montage. Arkivbild.Foto: Lars-Göran Rydqvist

En 36-årig man från Växjö har dömts till fängelse sedan han agerat aggressivt och våldsamt mot två poliser. Händelsen skedde i februari i år vid stationsområdet i Växjö.

De två drabbade poliserna befann sig i området för en narkotikainsats, och de misstänkte att den 36-åriga mannen var narkotikapåverkad.

Annons

När de började förhöra mannen om hans mående blev han aggressiv, knuffade till den ene polisen och sprang. Poliserna sprang efter och när de hann ifatt honom slet han fram en kniv ur jackan. Enligt ene polisens vittnesmål riktades kniven ”i hög riktning mot deras halsar och huvud”.

Polisen backade och drog sitt tjänstevapen. Efter att polisen skrikit åt mannen att släppa kniven två till fyra gånger kastade 36-åringen ifrån sig den.

Förutom våld och hot mot tjänsteman, ringa knarkbrott samt brott mot knivlagen, döms 36-åringen även för två fall av olaga hot, som inträffade i Växjö ett par veckor tidigare. Straffet blir tio månaders fängelse.

Här saknas innehåll

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons