Annons
Växjö

36 nya coronafall i Växjö

Kronoberg • Publicerad 20 augusti 2021
.
.Foto: JOHAN AXELSSON

Smittspridningen har ökat något i Kronobergs län. Det syns både på fler positiva fall, ökad provtagning och en något ökad andel positiva fall.

– Smittspridningen sker framför allt inom familjen men har även samband med att fler träffas då man kommer tillbaka från semestern. En del har även smittats i samband med resor och privata tillställningar, berättar Christian Blomkvist, smittskyddsläkare.

Annons

Växjö kommun är den kommun i länet som har haft flest nya fall av covid-19 den senaste veckan. Enligt Region Kronobergs senaste uppdatering kring coronaläget i länets åtta kommuner har Växjö kommun haft 36 nya fall den senaste veckan. De två veckorna innan dess var antalet nya fall 19 respektive 27.

Fakta

Antal fall per kommun

Antalet bekräftade fall visar det totala antalet sedan pandemins start. Siffran inom parentes visar ökningen sedan förra veckan.

Alvesta 2033 (+5)

Lessebo 920 (0)

Ljungby 3115 (+11)

Markaryd 105 (+6)

Tingsryd 807 (+8)

Uppvidinge 1017 (0)

Växjö 11505 (+36)

Älmhult 1491 (+1)

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons