Annons
Växjö

39-åring körde rattfull i Växjö - tappade kontroll över bilen

Växjö • Publicerad 23 juli 2022
Bilden är en genrebild.
Bilden är en genrebild.Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN

I mitten av maj larmades blåljuspersonal till en singelolycka på riksväg 25 utanför Furuby i Växjö kommun. När polisen kom till platsen uppgav föraren att han fick sladd på bilen, träffade mitträcket och körde ner i diket efter att ha väjt för en hare.

Föraren, en 39-årig man, alkoholtestades och det visade sig att alkoholkoncentrationen i hans blod uppgick till 1,6 promille. Nu döms han för grovt rattfylleri i Växjö tingsrätt.

Annons

I förhör har mannen berättat att han dagen före olyckan hade druckit en flaska whisky. Samma kväll som han tappade kontrollen över bilen hade han också druckit ett par öl och en shot. Egentligen hade mannen planerat att ta bussen hem men när han inte kände sig påverkad alls valde han ändå att sätta sig bakom ratten. Han berättar vidare att färden hade gått bra tills dess att haren dök upp på vägen.

Grovt rattfylleri kan leda till fängelse, men i 39-åringens fall väntar skyddstillsyn och 60 timmars samhällstjänst. Han måste också delta i vård och drogavvänjande behandling samt lämna prover för kontroll av nykterhet och drogfrihet.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons