Annons
Växjö

50 nya lägenheter kan byggas i Växjö

Växjö • Publicerad 29 mars 2022
Den ena fastigheten rymmer en vårdcentral. Foto: Nivika.
Den ena fastigheten rymmer en vårdcentral. Foto: Nivika.

Det småländska fastighetsbolaget Nivika har förvärvat två fastigheter i Växjö till ett värde av 97 miljoner kronor. Den ena fastigheten ligger på Tegnérgatan/Trädgårdsgatan och innehåller 40 bostäder och en mindre butikslokal. Fastigheten har även en potentiell byggrätt om upp till 20 ytterligare lägenheter. Även den andra fastigheten, som är en vårdcentral, har en potentiell byggrätt för 25-30 mindre lägenheter.

I och med dessa förvärv äger Nivika fastigheter för cirka 1,7 miljarder kronor i Växjö och på sikt kan 50 nya lägenheter läggas till i portföljen.

Annons

– Vi är glada över att ha fått möjlighet att komplettera vårt bestånd i Växjö med dessa fina och strategiskt rätt placerade fastigheter, Växjö är en intressant och expansiv ort. Portföljen tillförs både bostäder, samhällsfastighet och byggrätter vilket ligger i linje med Nivikas övergripande strategi och mål, säger Niclas Bergman, VD på Nivika.

Fastighetsbolaget Nivika startade i Värnamo och har sedan dess etablerat sig på fler orter i södra Sverige, bland annat Växjö och Jönköping. Nivikas affärsidé är att förvärva, förvalta och utveckla fastigheter på expansiva orter med en stabil hyresmarknad.

Fastigheten på Tegnérgatan/Trädgårdsgatan. Foto: Nivika.
Fastigheten på Tegnérgatan/Trädgårdsgatan. Foto: Nivika.
Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons