Annons

52-åring slog entrévärd - nu har domen fallit

Växjö • Publicerad 8 juni 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: KRISTER ANDERSSON

Den 3 december i fjol som en berusad, 52-årig man, satt vid bardisken på ett uteställe i Växjö. Han sak ha stört personalen i baren och en entrévärd uppger i polisförhör att han kopplat ett grepp runt midjan på 52-åringen och fört honom till utgången.

Efter det ska han ha släppt mannen och gått därifrån. Då slog 52-åringen entrévärden med öppen hand och träffade över öra, kind och vid ögat. Polisen grep mannen kort efter slaget. Entrévärden har under rättegången uppgett att han fick ont och hade svårt att sova på det träffade örat. Han menar även att slaget kom bakifrån, något som 52-åringen nekar till.

Annons

52-åringen själv har uppgett att han var berusad samt att det var rätt beslut att avlägsna honom från krogen. Han menar dock att slaget föll till följd av att 52-åringen blivit provocerad av en knuff samt att slaget inte föll bakifrån.

Tingsrätten menar dock att även om 52-åringen skulle ha fått en knuff så friskriver det honom inte från själva slaget. Mannen dömdes för ringa misshandel och 40 dagsböter á 50 kronor, vilket i 52-åringens fall blir 2000 kronor.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons