Annons
Växjö

55-åring våldtog tonårsflicka när hon sov – döms till fängelse

Växjö • Publicerad 16 juni 2022
.
.Foto: KRISTER ANDERSSON

En 55-årig man har dömts till två års fängelse för att ha våldtagit en tonårsflicka som låg och sov i en lastbil. Våldtäkten skedde under natten mellan den 4 och 5 september i fjol i samband med ett cirkusevenemang vid Spetsamossen i Växjö.

Flickan kände via en bekant 55-åringen och de drack vin tillsammans under kvällen och skulle sedan sova över i fordonet. Flickan, som var fullt påklädd när hon somnade, vaknade under natten med byxorna och trosorna neddragna. Mannen ska inte ha gett flickan något ordentligt svar när hon frågade vad som hade hänt.

Annons

Flickan tog sig ut från lastbilen efter att en förbipasserande man hör rop och öppnat fordonets lastutrymme utifrån. Polisen kunde senare gripa den 55-årige mannen som inledningsvis nekade till att ha haft sex med flickan. DNA-analyser visar dock att mannen har haft sex med flickan och mannen döms nu till två års fängelse och ska betala 124 950 kronor i skadestånd till flickan.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons