Annons

600 nya elsparkcyklar i Växjö

Växjö • Publicerad 3 maj 2024
Tier placerar ut 600 elsparkcyklar i Växjö.
Tier placerar ut 600 elsparkcyklar i Växjö.Foto: MAXIM THORÉ

Under fredagen placerar Tier ut 600 elsparkcyklar i Växjö. Företaget har velat etablerat sig i Växjö i ett par år och nu ingått ett avtal med Växjö kommun som har sagt att kommunen kan ha upp till tre företag med elsparkcyklar i Växjö.

– Den kommande introduktionen av våra 600 delade elsparcyklar i Växjö utgör inte bara ett komplement till stadens befintliga kollektivtrafik, utan även ett stöd till pågående initiativ för att minska klimatpåverkan och främja hållbara resvanor säger Dan Nerén, policychef på Tier Mobility.

Annons

Elsparkcyklarna har en åldersgräns på 18 år och hastigheten är begränsad till 20 kilometer i timmen och kan, genom användning av geofencing-teknologi, sänkas till 7 kilometer i timmen i särskilt känsliga områden.

Ryde var först ut att etablera sig med elsparkcyklar i Växjö för tre år sedan. Det skedde utan tillstånd men sedan dess har kommunen gett tillstånd och Ryde har fram till nu varit ensamma på marknaden. Växjö kommun har beslutat sig för att det får fixas max 1 200 elsparkcyklar i staden.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons