Annons
Växjö

650 anställda kommer få språkundervisning på jobbet

Växjö • Publicerad 28 juni 2024
Foto: Lena Gunnarsson

Från och med i höst ska anställda i Kronoberg få bättre språkkunskaper i svenska och sociala koder. Växjö kommun har beviljats 13,2 miljoner kronor av Svenska ESF-rådet och under två års tid ska anställda i Kronobergs län få kompetensutveckling på sin arbetsplats.

Ett 30-tal arbetsgivare, inom både den privata och offentliga sektorn, har anmält sig till de 650 deltagarplatser som finns. Bland företagen finns Ikea och Profilgruppen.

Annons

– Vi ser många fördelar med det här projektet. Det kommer att främja den enskilda medarbetaren samtidigt som arbetsgivaren kan behålla den kompetens som behövs, utöver det ser vi också hur integrationen främjas och att inkludering ökar, säger Tomas Blad Lindahl, enhetschef för projektenheten Kronoberg.

De anställda som ingår i projektet ska under två arbetstimmar i veckan få lärarledda svenskundervisningar på arbetsplatserna samt en timmes individuell stöttning i sociala koder och kunskap kring arbetsmarknadens krav och regler.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons