Annons
Växjö

70-åring åtalas för en rad brott - hotade kvinnor till livet och kastade urin

Växjö • Publicerad 27 februari 2023

Det var vid tre olika tillfällen under maj, juni och augusti 2022 ska ha hotat och misshandlat olika kvinnor i Växjö. Totalt är det sju målsägande.

Han ska bland annat ha sagt till en kvinna att han ska döda henne och slå ut hennes tänder. Till en annan ska han ha sagt att hon inte skulle leva tills hon blev 34 och att hennes dotter skulle bli föräldrarlös. En tredje kvinna vittnar om att han har sagt att han ska hugga henne, för att sedan försöka hugga kvinnan med en glasbit. För dessa händelser åtalas nu mannen för olaga hot samt försök till misshandel.

Annons

Mannen ska även ha hotat ytterligare två kvinnor till livet samt kastat en behållare med urin mot dem. För detta åtalas han för ofredande.

Växjö Tingsrätt
Växjö TingsrättFoto: Lars-Goran Rydqvist

70-åringen åtalas även för tre fall av misshandel. Detta efter att han ska ha slagit en kvinna på armen och sparkat henne på ankeln samt sparkat två andra kvinnor på benet.

Totalt åtalas mannen för tre fall av misshandel, fem fall av olaga hot, två fall av ofredande och ett fall av försök till misshandel. Mannen förnekar brott i samtliga fall.

Totalt yrkas det på 15 300 kronor i skadestånd.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons