Annons

75-åring hade ett multiverktyg med kniv och gaffel – nu väntar rättegång

75-åringen hade med sig ett multiverktyg till Växjö tingsrätt. Verktyget, innehållandes en kniv och en gaffel, använde han ”för att äta med”.
Snart väntar rättegång i Växjö tingsrätt för brott mot knivlagen.
Växjö • Publicerad 22 februari 2023

I måndags stoppades en 75-årig man som skulle närvara vid en rättegång i Växjö tingsrätt av en vakt. Vakten upptäckte nämligen att 75-åringen placerade ett multiverktyg i en låda när han skulle passera tingsrättens säkerhetskontroll.

Vakten omhändertog multiverktyget, som bland annat innehöll en kniv, en gaffel och en korkskruv, och förklarade för 75-åringen att han var gripen misstänkt för brott mot knivlagen samt larmade polisen som fick rycka ut till platsen.

Annons

Nu åtalas 75-åringen för brottet och snart väntar rättegång i Växjö tingsrätt.

Orsaken till detta är att 75-åringen i förhör nekade till att ha gjort något brottsligt. Han förklarade för polisen att han använde multiverktyget dagligen som bestick när han åt men också för att öppna lådor och bryta olika förpackningar.

Åklagaren skriver i stämningsansökan att 75-åringen ”begick gärningen med uppsåt eller i vart fall av oaktsamhet” och yrkar att multiverktyget ska förverkas vid en fällande dom.

Åklagaren yrkar att det beslagtagna multiverktyget ska förverkas. Foto från polisens förundersökning
Åklagaren yrkar att det beslagtagna multiverktyget ska förverkas. Foto från polisens förundersökning
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons