Annons

92-åriga Marianne har fått första vaccindosen – ”Det var en självklarhet”

Fas 2 av vaccinationen mot covid-19 har påbörjats. En av dem som nu har fått sin första spruta är 92-åriga Marianne Jonsson, som bor på Öster i Växjö.
– Det var en självklarhet. Det är många som jag inte har kunnat träffa på väldigt länge nu som jag vill träffa.
Växjö • Publicerad 6 mars 2021
Marianne Jonsson
Marianne JonssonFoto: Filip Sjöfors

I veckan påbörjade Region Kronoberg fas 2 av vaccinationen, som i det här skedet gäller personer födda 1941 eller tidigare och personer på kommunala LSS-boenden. De som är 80 år eller äldre kan ringa sin vårdcentral för att anmäla sig.

I torsdags fick 92-åriga Marianne Jonsson, som bor på Öster i Växjö, ta sin första dos av vaccinet.

Annons

– Jag kände knappast att hon tog sprutan. Jag sa till sköterskan att hon skulle säga till när hon skulle ta sprutan men då var det redan klart. Har du redan tagit sprutan sa jag, säger Marianne, som inte har känt av någon biverkning efteråt, och skrattar.

Var det en självklarhet för dig att ta sprutan?

– Ja, man måste ju hänga med och jag tycker att alla människor som kan bör ta sprutan. Alla mina grannar har varit på mig och sagt att jag måste ta spruta eftersom de vill komma in och hälsa på mig sedan. Jag vill också komma ut, jag känner mig insnöad här, säger Marianne Jonsson och fortsätter:

– Det är många som jag inte har kunnat träffa på väldigt länge nu som jag vill träffa.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons