Annons
Växjö

Abbas tilldelas stipendium – ”Viktigt med både glädje och disciplin”

IFK Växjös Abbas Taheri Nilsson tilldelas Lions Club Växjö Dackes Ungdomsledarstipendium, bland annat för sina insatser i Miniorlandslaget som syftar till att få ungdomar i utsatta områden att testa på och upptäcka friidrotten.
– Vi vänder oss till unga i åldrarna 10 till 12 år. Intresset är jättestort, berättar Abbas.
Växjö • Publicerad 21 april 2023
Att leda friidrottsträningar handlar både om att sprida glädje och disciplin, säger IFK Växjös Abbas Taheri Nilsson som tilldelats Lions Ungdomsledarstipendium 2023.
Att leda friidrottsträningar handlar både om att sprida glädje och disciplin, säger IFK Växjös Abbas Taheri Nilsson som tilldelats Lions Ungdomsledarstipendium 2023.Foto: David Färdigh

Mellan 30 och 50 ungdomar träffas varje vecka på Araby Park Arena för att träna friidrott. De deltar i satsningen Miniorlandslaget, ett samarbete mellan Svenska Friidrottsförbundet och Atea och som i Växjö sker i samverkan med klubben IFK Växjö. En av tränarna är Abbas Taheri Nilsson som konstaterar att intresset är stort.

– Totalt har vi 60 ungdomar inskrivna. Just nu kan vi inte ta emot fler utan har fått göra en kölista.

Annons

Miniorlandslaget vänder sig till unga, främst i åldrarna 10-12 år, på Araby och Dalbo.

– Vi vill nå ut till områden där friidrotten vanligtvis inte är så representerad. Syftet är att få fler unga att testa på och upptäcka friidrotten.

Ungdomarna får prova på olika grenar. Programmet varierar från vecka till vecka men fokus ligger framför allt på att sprida glädje betonar Abbas.

– Ungdomarna ska ha kul på träningspassen.

Disciplin är en annan viktig ingrediens.

– Ungdomarna får lära sig ordning. Vi samlas tillsammans i mittcirkeln under tystnad och koncentration innan vi kör igång träningen. Det får inte vara något stök.

För sitt sätt att leda träningen och inspirera ungdomarna tilldelas nu Abbas Lion Club Växjö Dackes Ungdomsledarstipendium för 2023.

– Det kom som en total överraskning. Jag visste inte ens att IFK Växjö hade nominerat mig till priset. Men jag blev jätteglad och ser det som en bekräftelse.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons