Annons
Växjö

Åby/Tjureda vädjar om hjälp: ”Föreningen ser mycket oroligt på framtiden”

Växjö • Publicerad 24 mars 2024
Sportsligt går det bra för Åby/Tjureda som spelar i bandyns högsta serie nästa säsong. Men ekonomiskt går det desto tyngre.
Sportsligt går det bra för Åby/Tjureda som spelar i bandyns högsta serie nästa säsong. Men ekonomiskt går det desto tyngre.Foto: MICHAEL ERICHSEN

Trots sportsliga framgångar går Åby/Tjureda tungt ekonomiskt. I en skrivelse till Växjö kommun skriver företrädare att ”föreningen ser mycket oroligt på framtiden” och de vädjar om ett engångsstöd på max 1,2 miljoner kronor för att täcka delar av klubbens underskott det här verksamhetsåret. Det handlar bland annat om de höjda elprisernas påverkan, rapporterar Smålandsposten.

Föreningen föreslår också ett nytt driftsbidrag från 1 maj i år och tio år framåt på drygt 1,6 miljoner kronor plus elkostnaden för varje verksamhetsår.

Annons

”Situationen är nu att föreningen inte klarar av att finansiera den verksamhet som bedrivs med de förutsättningar som föreningen har. Med elkostnader långt över vad som kunde beräknas tidigare, övertagande av maskinpark, lån och räntekostnader, avsaknad av vaktmästeri, minskade publiksiffror och publikintäkter”, skriver företrädarna.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons