Annons
Växjö

Adam lyfter 100 balla ställen i Småland i ny bok

Växjö • Publicerad 25 maj 2024
Adam Bergman har släppt boken "100 balla ställen i Småland"
Adam Bergman har släppt boken "100 balla ställen i Småland"Foto: Alexander Hall

Kulturgeografen, regissören och folkparksentusiasten Adam Bergman, som är uppvuxen i Djura Nöbbele, två mil utanför Växjö, har släppt en ny bok.

Boken ”100 balla ställen i Småland” beskrivs som en rolig och nytänkande guidebok som sätter strålkastarljuset på udda och underskattade platser efter inspiration från Valle Westesson.

Annons

– När jag växte upp var den gigantiska granen i Jät något alldeles otroligt häftigt för mig. Därefter har jag intresserat mig för platser som har det där lilla extra. Det kan handla om en udda nisch, en spännande bakgrundshistoria, eller en gästvänlighet som är helt exceptionell. Min vän Valle har skrivit 100 balla ställen i Skåne och jag kände omedelbart att motsvarigheten skulle funka i Småland. Så här i efterhand hade jag rätt i det. Här finns mängder av fantastiska sevärdheter, säger Adam Bergman.

Han är till vardags forskarassistent och med och driver Tyrolen i Blädinge.

Guideboken släpps på både tyska och svenska.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons