Annons

Ägaren om sunkhak-stämpeln: ”Kunderna bryr sig inte om hur det ser ut utan vill ha bra mat”

Krikors Pizza & Kebab på Teleborg pekas i en stor Facebookgrupp ut som sunkhak men hyllas stort av kunderna. För ägaren Krikor Jansizian är det fullt fokus på maten och service.
– Jag vet att kunderna vill ha valuta för pengarna och jag vill ge det lilla extra, säger han.
Växjö • Publicerad 29 januari 2023
Krikor Jansizian driver Krikors Pizza & Kebab i Växjö sedan 2006.
Krikor Jansizian driver Krikors Pizza & Kebab i Växjö sedan 2006.Foto: Urban Nilsson

I helgen rapporterade Smålandsposten att Facebooksidan Sunkiga hak i Sverige med över 56 000 följare, som publicerar bilder och inlägg på ”charmigt oestetiska gatukök, pizzerior och hak”, pekat ut Krikors Pizza & Kebab på Plogvägen i Växjö som ett sunkigt hak. Men i kommentarsfältet har många ifrågasatt benämningen och hyllat pizzerian och dess mat.

Smålandsposten har varit i kontakt med ägaren Krikor Jansizian som fått många samtal från nära och kära och kunder efter vår publicering.

Annons

– Det har varit hur många som helst som uppvaktat mig. Jag har verkligen en relation till mina kunder. För mig är det inte bara ett hej, tack och hej då utan jag skapar en relation. Första gången kanske det är fokus på kundservice men andra och tredje gången blir vi bra vänner. Det blir trevliga, små samtal om livet, säger han.

Facebooksidan Sunkiga hak i Sverige bedömer endast matställenas estetiska förhållanden och inte maten som serveras.

– Jag blir lite förvånad över att de kallar det för sunkhak. Det är ett enkelt ställe och vi har ingen servering eller några bord här. Vi har endast avhämtning och fokus på maten och service.

Har du någon gång tänkt på att förbättra utseendet utvändigt?

– Ja, jag har haft stora planer och ambitioner men jag äger inte fastigheten och kan inte göra så mycket. Jag skulle vilja göra det fint utomhus på sommaren, ha flera bord och bygga en scen så att man kan ha trubadurer och musik där på kvällarna. Det har inte gått men jag vill försöka göra det i framtiden.

Krikor Jansizian hyllas av sina kunder för sitt bemötande och sin mat.
Krikor Jansizian hyllas av sina kunder för sitt bemötande och sin mat.Foto: Urban Nilsson

Krikor Jansizian har varit i restaurangbranschen i nästan 40 år. Han hade på 80-talet en restaurang i Alvesta och drev sedan en pizzeria i Älmhult under ungefär tio år. Sedan 2006 äger han Krikors Pizza & Kebab i Växjö.

– Jag har märkt att kunderna inte bryr sig så mycket om hur det ser ut utan de vill ha bra service, bemötande och mat.

Varför tror du att din mat är så omtyckt?

– Jag snålar aldrig. Jag vet att kunderna vill ha valuta för pengarna och jag vill ge det lilla extra och kvalitet.

Han har valt att göra sin egen kebab istället för att köpa in färdigmarinerade.

Annons

– Jag köper karré, marinerar den och bygger den själv på spetten. Jag har experimenterat fram ett bra recept med hjälp av gamla kockar och testat mig fram. Jag tycker att det är stor skillnad i smak.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons