Annons
Växjö

Aggressiv biblioteksbesökare hotade personal

Växjö • Publicerad 3 april 2022
bibliotek, böcker
bibliotek, böckerFoto: Anna Mattisson

Personalen på universitetsbiblioteket i Växjö har anmält två tillbud till Linnéuniversitet gällande hotfulla och aggressiva besökare, rapporterar Smålandsposten.

En utav besökarna ska ha hotat anställda och kastat en bok.

Annons

”Personen är både aggressiv, förolämpar och går till fysiskt anfall genom att kasta en bok in bakom informationsdisken och gör ett försök att välta datorn som står på disken”, står det i tillbudsanmälan.

Situationen blev så laddad att personalen till sist tryckte på överfallslarmet. Händelsen har även polisanmälts.

En annan besökare ska ha uttalat sexistiska kommentarer till en anställd. Enligt den anställda är besökaren en välkänd person på campus och hon berättar vidare att hon uppfattar personen som ”ganska oförutsägbar”.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons