Annons
Växjö

Aggressiv restauranggäst orsakade skador för 67 000 kronor

Växjö • Publicerad 20 september 2022
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

I slutet av april i år kom en man i 30-årsåldern in på en restuarang i centrala Växjö för att beställa hämtmat. Han var påtagligt berusad och otrevlig mot både kunder och personal. Han ska bland annat ha skrivit att han bara ville ha ”en fucking hamburgare”.

När han fick sin mat ledde en ur personalen ut mannen på gatan. Då ska han ha rivit ner tre stora glaspartier vid uteserveringen och orsakade skador för nästan 67 000 kronor. Mannen omhändertogs av polisen enligt lagen om omhändertagande av berusade personer.

Annons

Nu har mannen åtalats för skadegörelse. Restaurangens försäkringsbolag kräver skadestånd på 29 434 kronor för kostnaden för att ersätta den skadade egendomen. Restaurangen kräver också 24 150 kronor för kostnaden för självrisken på försäkringen.

Mannen varken erkänner eller förnekar brott och har uppgett att han inte minns någon skadegörelse. Det finns ett par vittnen till händelsen som kommer att förhöras under huvudförhandlingen.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons