Annons

Åhléns stannar i Växjö – skriver på ett nytt avtal

Åhléns valde att säga upp hyreskontraktet när de inte fick igenom sin vilja att sänka hyran för lokalerna i Växjö centrum. Nu har de kommit överens med fastighetsägaren och varuhuset blir kvar.
Växjö • Publicerad 18 december 2023
Åhlens
Åhlens

”Utan en hyresnivå markant under nuvarande nivå nödgas varuhuset stänga.” Så skrev Åhléns till Hyresnämnden efter att hyresärendet kring lokalerna på Stortorget varit uppe i nämnden. Åhléns ville få ner årshyran för lokalen från 4,5 till 2 miljoner kronor vilket fastighetsägaren sa nej till. Då valde Åhléns att säga upp kontraktet och varuhuset riskerade att stänga om ingen ny lösning nåddes.

Varuhuset på Stortorget har legat på samma läge sedan 1941. Nu meddelar Åhléns att man har nått en överenskommelse med fastighetsägaren SJE Fastigheter AB och de har nu tecknat ett nytt hyresavtal i fem år.

Annons

– Jag tror på handel och det är mycket glädjande att vi nu, efter en tids förhandling, har kommit överens med fastighetsägaren angående hyresnivån för vårt 2 500 kvadratmeter stora varuhus i Växjö. Jag är stolt över att vi nu fortsatt kan bidra med ett inspirerande Åhlénsvaruhus för våra gäster och en levande stadskärna i Växjö, säger Ayad Al-Saffar, vd på Åhléns.

Enligt Åhléns innebär det nya avtalet också nya möjligheter att fortsätta förbättra och utveckla varuhuset i Växjö och bibehålla handeln i city.

Vi har sökt företrädare för Åhléns för att fråga om den nya hyresnivån utan framgång.

Åhléns ägs sedan sommaren 2022 av en ny ägarkonstellation som består av Axcent of Scandinavia AB som majoritetsägare och Härstedt & Jansson Invest AB som passiv finansiell minoritetsinvesterare. Det sistnämnda företaget ägs av Torsten Jansson och Göran Härstedt.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons