Annons

Åklagare väntade för länge – fortkörare slipper undan

Växjö/Alvesta • Publicerad 9 december 2022

En man som bor i en skånsk kommun fångades i november år 2020 av en fartkamera vid Gottåsakrysset på riksväg 23 i Alvesta kommun, när han körde 20 kilometer för snabbt på den 70-skyltade vägsträckan.

Mannen vägrade dock att betala boten. Sedan hände ingenting, förrän i början av maj i år då en åklagare lämnade in en stämningsansökan mot mannen vid Växjö tingsrätt. Åklagaren yrkade att han skulle dömas för brott mot trafikförordningen.

Men brott mot trafikförordningen har en preskriptionstid på två år och när åklagaren upptäckte att mer än två år hade förflutit mellan fortkörningen och åtalet, valde hen att lägga ner ärendet.

Nu har Växjö tingsrätt i ett beslut meddelat skåningen att åtalet mot honom har avskrivits och han slipper därmed både rättegång och eventuella böter.

Foto: Johannes Lindén
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons