Annons
Växjö

Åklagare vill se skärpt straff för morddömd – han hoppas bli friad

Mordet på en 28-årig man på Araby går vidare till hovrätten.
Växjö • Publicerad 10 juni 2022 • Uppdaterad 13 juni 2022
Åklagare Emma Berge överklagar domen från tingsrätten. Även de två misstänkta överklagar.
Åklagare Emma Berge överklagar domen från tingsrätten. Även de två misstänkta överklagar.

Både åklagaren och 19-åringen som dömts för mordet är missnöjda med utfallet i Växjö tingsrätt, något P4 Kronoberg rapporterat om först.

19-åringen dömdes till nio års fängelse för mordet. Det är inte ett tillräckligt hårt straff, anser åklagaren Emma Berge. Hon vill att straffet skärps.

Annons

”Straffvärdet för mordet motsvarar livstid. NN var vid tiden för gärningen bara 18 år. Han kan därför inte dömas till livstid, men ett längre fängelsestraff än 9 år bör dömas ut” skriver Emma Berge i sitt överklagande.

Dessutom vill hon se att en medåtalad 18-åring också döms för mordet. Han friades av Växjö tingsrätt. Åklagaren vill dessutom se honom utvisad.

Även den 19-årige mannen som dömdes för mordet har överklagat tingsrättens dom. Han hoppa bli frikänd efter en ny prövning i hovrätten. Han vill också byta advokat eftersom han saknar förtroende för advokaten som han hade i tingsrätten, uppger han.

”Jag måste få byta försvarare så att jag kan få en rättvis förhandling i hovrätten”, skriver 19-årigen till tingsrätten.

28-åringen mördades den 11 september förra året vid Bokelundsvägen på Araby. Han träffades av flera skott, bland i huvudet och mordet har beskrivits som en ren avrättning.

Lennart ErnstssonSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons