Åklagaren väcker åtal - misstänkte mördarens dagböcker visar hatet mot offret

Idag väcktes åtal mot den misstänkte 73-åringen för mordet på Teleborg i november. Den misstänkte mördarens bil hittades inte enbart hans älgstudsare utan även flera dagböcker. 73-åringen har under lång tid skrivit om sina tankar och hatet mot mäklaren finns med.
Växjö • Publicerad 21 mars 2023

– Vi har ett tydligt motiv, säger åklagare Emma Berge som har begärt vittnesförhör med sex personer under den kommande rättegången i Växjö tingsrätt.

Mordet på fastighetsmäklaren inträffade under kvällen den 22 november på Teleborg i Växjö. Offret sköts direkt med två skott när han öppnade dörren, i dag åtalas en 73-åring för mord.

Mördarens flykt pågick i 21 timmar innan han dagen efter mordet greps i sin bil vid campingen i Tingsryd. Då hade han redan slängt mordvapnet i sjön Mien men hade fortfarande med sig sin älgstudsare i bilen.

Dagen efter mordet på Teleborg i Växjö greps den 73-årige misstänkte mördaren i sin bil på campingen i Tingsryd. I bilen låg hans älgstudsare samt en rad dagböcker som är intressanta i mordutredningen.
Dagen efter mordet på Teleborg i Växjö greps den 73-årige misstänkte mördaren i sin bil på campingen i Tingsryd. I bilen låg hans älgstudsare samt en rad dagböcker som är intressanta i mordutredningen.Foto: Evelina Milerud

Polisens kriminaltekniker finkammade 73-åringens bil efter gripandet i jakten på spår. I bilen hittades en rad dagböcker som är mycket intressanta i mordutredningen. Polisens mordutredare har under utredningen gått igenom anteckningarna.

– Vi har lagt ned mycket tid på att tyda de här anteckningarna, säger kriminalinspektör Anders Svensson som utrett mordet tillsammans med Carl Tobiazon från polisens grova brottsgrupp.

Det visade sig att 73-åringen länge skrivit om sina tankar och funderingar, hatet mot mäklaren märks tydligt. Ältandet över att han för flera år sedan sålde sin fastighet i Alvesta kommun slutade med mordet på mäklaren som hjälpte till vid affären.

– För offret var det här en helt vanlig husaffär för fem år sedan, betonar Emma Berge och tillägger att 73-åringen och mäklaren inte haft någon kontakt efter affären.

Mordet skedde exakt fem år efter att köpekontraktet skrevs under...

Daniel JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.