Annons
Växjö

Åkte fast för fortkörning – skyllde på förare med liknande bil

Växjö • Publicerad 16 mars 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Pernilla Rudenwall

En man i 40-årsåldern fastnade på en fartkamera på riksväg 27 i våras i fjol. Enligt ATK-sektionen i Kiruna, som utreder hastighetsöverträdelser, körde mannen i 94km/h trots att högsta tillåtna hastighet var 70km/h.

Mannen, som är bosatt i Alvesta, har nekat till brott och i polisförhör förklarar han att det tekniskt sett är omöjligt att han passerade fartkameran vid tidpunkten för när fotot togs, då han arbetade sent.

Annons

Han förklarade vidare att det måste varit någon annan som framförde hans bil alternativt att det var en annan bil som liknade hans.

Men enligt tingsrättens bedömning syns det tydligt på de framlagda bilderna att det var Alvestabon som framförde fordonet. Invändningen om att det var någon annan som körde personbilen är därmed motbevisad.

Mannen döms för brott mot trafikförordningen och ska betala 2 800 kronor i penningböter.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons