Annons
Växjö

Akuten i Växjö granskas

Växjö • Publicerad 31 oktober 2022
Akutmottagningen i Växjö.
Akutmottagningen i Växjö.Foto: Hilda Frankki

Det har varit hög arbetsbelastning, brist på vårdplatser som gör att patienter ligger kvar på akuten istället för att slussas vidare till rätt vårdavdelning och svårt att rekrytera personal. Nu har Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, varit på besök för att granska akutmottagningen och ytterligare två vårdavdelningar på sjukhuset i Växjö.

Myndigheten påtalade under besöket bland annat de långa väntetiderna innan patienten får en första bedömning av en sjuksköterska. Under 1 juni-31 augusti rapporterades 148 avvikelserapporter som rör avvikelser i bland annat patienters vård och behandling, personalens situation och arbetsmiljö samt administrativa rutiner.

Annons

– 148 stycken är många även om det är olika dignitet på dem. Man kan inte bara räkna antalet även om det finns allvarliga avvikelser och vi har haft fler över sommaren än under året. Det har varit en väldigt besvärlig sommar med en rejäl bemanningsbrist då vi också delvis stängde akuten i Ljungby för vissa patienter, säger säger Clas Hjertqvist, verksamhetschef på akutkliniken, till Smålandsposten.

Senare i år ska IVO återkomma med sin bedömning av läget på akuten.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons