Annons
Växjö

Akuten i Växjö har lämnat stabsläget

Växjö • Publicerad 28 september 2022
”Stabsläge har vi inte befunnit oss i mer än någon enstaka gång tidigare, så det är ett allvarligt läge, sa Clas Hjertqvist, verksamhetschef på akutkliniken, till Smålandsposten under tisdagen.
”Stabsläge har vi inte befunnit oss i mer än någon enstaka gång tidigare, så det är ett allvarligt läge, sa Clas Hjertqvist, verksamhetschef på akutkliniken, till Smålandsposten under tisdagen.Foto: Urban Nilsson

Under tisdagseftermiddagen gick akutkliniken på Centrallasarettet i Växjö upp i lokalt stabsläge på grund av hög belastning med ett stort antal patienter på akutkliniken i Växjö.

Ett par timmar senare kunde kliniken lämna stabsläge och återgå till normalläge.

Under tiden stabsläget gällde kallades personal från andra verksamheter in för att hjälpa till med att lösa den akuta situationen. Lågt prioriterade patienter som sökte vård hänvisades till Ljungby. Även ambulanstransporter med lågt prioriterade patienter kördes från Växjö och Alvesta till Ljungby.

Enligt Region Kronoberg var en av de främsta anledningarna till den uppkomna situationen att det är fullt på andra avdelningar på sjukhuset, vilket gör att patienter ligger kvar på akuten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons