Annons
Växjö

Akuten i Växjö kritiseras av IVO

Växjö • Publicerad 26 november 2022

I september gjorde Inspektionen för vård och omsorg, IVO, en inspektion på Centrallasarettet Växjö. Nu får akuten kritiken från IVO som slår fast brister och ger akuten till den 30 november på sig att åtgärda dem. Annars får Region Kronoberg betala vite på en halv miljon kronor.

Enligt IVO:s rapport rör det sig om brister med för långa väntetider till bedömning av patienter, bristande övervakning av väntrum och personalbrist.

Annons

– Vi arbetar redan med åtgärder för att komma till rätta med bristerna. Det är också viktigt att vi gör en analys av våra flöden och arbetssätt, bland annat utifrån de synpunkter som IVO lyfter fram, för att hitta rätt lösningar på problemen, säger sjukhuschefen Florence Eddyson Hägg i ett pressmeddelande.

Sjukhusvården ska omgående se över och vidta ytterligare insatser för att åtgärda bristerna som lyfts fram. Man tar också fram en handlingsplan för att säkra en god och patientsäker vård långsiktigt.

Akutmottagningen i Växjö.
Akutmottagningen i Växjö.Foto: Hilda Frankki
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons