Annons
Växjö

Akutmottagningarna i regionen får goda betyg - är näst bäst i landet

Växjö • Publicerad 15 mars 2023
Ida Eriksson (M), hälso- och sjukvårdsordförande i Region Kronoberg.
Ida Eriksson (M), hälso- och sjukvårdsordförande i Region Kronoberg.Foto: Elvedin Basic

I en nationell enkät om akut- och barnakutmottagningar får Kronoberg fina siffror. Fyra av fem tillfrågade tycker efter ett besök på akuten att de fått den behandling de behöver. Lika många känner sig väl omhändertagna och trygga i situationen på akuten.

– Våra medarbetares engagemang för patienterna syns både i verkligheten och i den här mätningen. Är man i akut behov av vård kommer man till och de allra flesta känner sig nöjda, det är glädjande, säger Ida Eriksson (M), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Annons

I två kategorier hamnar Kronoberg på pallplats i landet. Enligt enkätsvaren så har Kronoberg näst bäst tillgänglighet och tredje bäst helhetsintryck på sina akutmottagningar.

– Det är glädjande siffror. Särskilt med tanke på den belastning vi haft på akuten visar detta att patienterna inte påverkats negativt. Sedan finns det självklart utrymme för förbättring, säger Florence Eddyson Hägg, sjukhuschef.

Enkäten heter Nationell patientenkät och genomförs av Sveriges Kommuner och Regioner, SKR. I Kronoberg skickades 950 enkäter ut varav 42 procent svarade.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons