Annons
Växjö

Albin, 28, från Växjö har fått roll i världsmusikalen

Växjö • Publicerad 5 augusti 2023
Musikalartisten Albin Boudrées.
Musikalartisten Albin Boudrées.Foto: David Johansson

I höst ska en av världens största musikaler, Wicked, ha svensk urpremiär på Göteborgsoperan. En av de som har fått en ensembleroll är Albin Boudrée, 28 år, från Växjö. För Smålandsposten berättar han om när han hörde talas om uppsättningen.

– Jag satt i ett tränarrum i Växjö och mina kollegor nämnde att operan skulle sätta upp musikalen. Äh, jag slänger in en ansökan även om chansen är väldigt liten, minns jag att jag svarade.

Annons

Konkurrensen om platserna i ensemblen var hård. Musikalartister från hela Skandinavien sökte men det fanns bara drygt 35 platser.

– När de ringde för att berätta att jag kommit med svarade jag: men är ni säkra på att det är J-A-G som har kommit in? Det var så surrealistiskt. Jag är så tacksam över att jag inte släppte taget om min dröm.

Nu väntar repetitioner i Göteborg inför premiären i höst.

– Jag har blivit förälskad i det kreativa teamet, det kommer bli en superhäftig föreställning som är väldigt maxad.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons