Annons

Äldre kvinnor lurade av bedragare

Växjö/Ljungby • Publicerad 31 oktober 2023
Polisarm.
Polisarm.Foto: MATHILDA AHLBERG

Bedragare fortsätter att försöka lura kronobergare på pengar. Nu har två äldre kvinnor blivit av med stora summor pengar.

En kvinna i 80-årsåldern i Växjö kommun ska ha blivit kontaktad av en person som påstod sig komma från en bank. Bedragaren ska ha lurat kvinnan och förmått henne att logga in med bank-id. Kvinnan ska enligt polisanmälan ha blivit av med 20 000 kronor.

Annons

En kvinna i 75-årsåldern, bosatt i Ljungby kommun, ska ha blivit av med 25 000 kronor efter att ha fått ett meddelande från vad som såg ut att vara MediaMarkt, som numera går under namnet Power. I meddelandet stod det att ett paket var på väg trots att kvinnan inte beställt något paket. Hon kontaktade kundtjänsten vars uppgifter angavs i meddelandet och kopplades sedan till vad som uppgavs vara bankens säkerhetsavdelning. Hon loggade in med bank-id vilket gjorde att bedragaren kunde ta 25 000 kronor från hennes konto.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons