Annons
Växjö

Äldre man körde rakt igenom rondeller och krockade med flera bilar

Växjö • Publicerad 29 juli 2022
Vansinnesfärden slutade strax efter mannen passerat Söderledsrondellen. Bilden är från polisens förundersökning.
Vansinnesfärden slutade strax efter mannen passerat Söderledsrondellen. Bilden är från polisens förundersökning.Foto: Polisen

I början av maj i år var en personbil inblandad i fem kollisioner mellan Alvesta och Växjö. Bilisten krockade med tre bilar, ett träd och en stolpe innan färden tog stopp vid en rondell. Nu har föraren, en man i 80-årsålden, åtalats för grov vårdslöshet i trafik.

Den första olyckan inträffade i höjd med Hanaslövs busshållplats där mannen ska ha kört på en bil bakifrån och sedan fortsatt att köra mot Växjö. Han ska sedan ha kört om en lastbil på fel sida och kört rakt genom rondellen vid City Gross i Växjö och in i sidan på en annan bil. Han fortsatte sedan färden i hög hastighet, körde in i ett träd och upp på en refug innan han svängde vänster upp mot Söderleden. Där ska han ha försökt köra igenom ännu en rondell men han kolliderade med en stolpe och körde på en tredje bil när han kom in på Södra Järnvägsgatan.

Annons

Mannen ska inte ha varit påverkad under körningen och har i förhör uppgett att han inte minns något från händelsen. Han var på väg till Växjö lasarett men ska enligt egen utsago ha mått bra när han åkte hemifrån. Hans teori är att han kan ha förväxlat sina mediciner och drabbats av en insulinchock. Mannen fördes efter kollisionerna till sjukhus för kontroll.

I stämningsansökan står det att mannen brutit mot flera trafikregler. Åklagaren anser att mannen ”gjort sig skyldig till grov oaktsamhet och uppenbar likgiltighet inför andra människors liv och egendom".

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons