Annons

Äldre man lurades av bedragare – blev av med 166 000

Växjö • Publicerad 16 september 2023
.
.Foto: MAXIM THORÉ

En man i 70-årsåldern, bosatt i Växjö kommun, har blivit av med stora summor pengar i samband med ett bedrägeri.

– Mannen ska ha blivit uppringd av någon som uppgav sig för att komma från spärrservice och erbjöd sin hjälp att stoppa köp som gjorts på mannens konton. Han förmåddes att lämna ut sina bankuppgifter och istället för att stoppa köpen blev det precis tvärtom, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, polisens presstalesperson.

Annons

Mannen i 70-årsåldern ska enligt polisen ha blivit av med 47 000 kronor vid en transaktion och 119 000 kronor vid en annan transaktion. Polisen har ingen misstänkt för bedrägeriet.

En annan Växjöbo, en man i 55-årsåldern, har utsatts för ett bedrägeri där någon använt hans personuppgifter för att ta ett lån på 100 000 kronor. Mannen var i kontakt med två personer som uppgav att de var advokater och skulle hjälpa honom att yrka skadestånd för en investering han har gjort. För att verifiera behövde han använda bankid. Låneansökan hann dock stoppas innan några pengar betalades ut enligt polisen.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons