Annons
Växjö

Äldre nekas hjälp med vedinbäring – ”byt till alternativ värmekälla”

Växjö • Publicerad 24 april 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: ARNE FORSELL

En man i 75-årsåldern har nekats den hjälp han behöver med att bära in ved för att kunna värma upp sitt hus, det skriver Smålandsposten.

Mannen, som bor ensam i en tvåplansvilla på en mindre ort i Växjö kommun, har på grund av sin sviktande hälsa hjälp från kommunens hemtjänst.

Annons

Under cirka ett års tid har mannen även fått hjälp av hemtjänstpersonalen att bära in ved för att kunna värma upp huset. Villan har nämligen en vedeldningspanna med elpatron som kräver mycket vedeldande och mannen orkar inte utföra det arbetet på egen hand.

Men förra våren nekade omsorgsnämnden mannen fortsatt hjälp med vedinbäringen och eldandet. Nämnden ansåg att mannen hade fått skälig tid på sig att försöka ”hitta en alternativ värmekälla till huset eller att flytta till en lämpligare bostad”.

Mannen överklagade då omsorgsnämndens beslutet till förvaltningsrätten i Växjö, men nu väljer domstolen att gå på kommunens linje – hemtjänstens personal behöver inte hjälpa till.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons