Annons
Växjö

Algot och Elin prisades inför studenten

Växjö • Publicerad 17 juni 2024 • Uppdaterad 21 juni 2024
Algot Kullberg och Elin Petersson fick ta emot diplom och 2000 kronor vardera för bästa gymnasiearbeten på Katedralskolan av Rotary S:t Sigfrids president Doris Johansson.
Algot Kullberg och Elin Petersson fick ta emot diplom och 2000 kronor vardera för bästa gymnasiearbeten på Katedralskolan av Rotary S:t Sigfrids president Doris Johansson.Foto: Pressbild

Rotary S:t Sigfrid har delat ut pris till två elever för bästa gymnasiearbete på Katedralskolan i Växjö. Det är Elin Petersson och Algot Kullberg som får 2 000 kronor vardera.

Elin prisas för sitt arbete ”I skuggan av framgång - en metodtrianguleringsstudie om skolstress på Katedralskolan med fokus på samhällsvetenskapsprogrammet”.

Annons

– Jag har själv upplevt stress under en stor del av min skoltid. Därför har jag både personliga erfarenheter av detta plus att jag skickade ut en enkät till samtliga elever på mitt program, säger Elin Petersson.

Algot Kullbergs arbete hade titeln ”Effekter av löpträning periodiserad utifrån menstruationscykeln hos idrottande kvinnor”.

– Det var min flickvän som gav mig idén när hon kände att menstruationscykeln påverkade hennes förmåga att löpträna. Vi är båda intresserade av löpning och därför skapade jag två program där vi under åtta veckor testade löptider under såväl intervallträning som lugnare träning, säger Algot Kullberg.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons