Annons
Växjö

Alla kyl- och frysskåp i nya kommunhuset utbytta efter ett år

Växjö • Publicerad 30 juli 2022
Den frysta matlådan är portad i det nya kommunhuset i centrala Växjö.
Den frysta matlådan är portad i det nya kommunhuset i centrala Växjö.Foto: PETTER ARVIDSON

Förra året öppnade det nya kommunhuset i centrala Växjö. På våningsplanen installerades kylskåp med frys som personalen kunde använda. Men nu har dessa bytts ut mot renodlade kylskåp utan frys eftersom frysarna användes av personalen för att spara matlådor.

– Behov av mer plats i kylskåp framfördes och därför prioriterades kyl framför frys. Det är lätt att planera hemma hur man förpackar portioner att äta under arbetsdagen. Mina erfarenheter från tidigare arbetsplatser är att mat glömdes bort och att man fick städa både kyl och frys regelbundet och då kasta mat som hade blivit för gammal, säger Ewa Ekman, ställföreträdande kommunchef i Växjö kommun, till Smålandsposten.

Annons

Det handlar om totalt 14 kylskåp i det nya kommunhuset. Kylskåpen med frys som tagits bort har återanvänts på andra håll inom den kommunala organisationen.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons