Annons
Växjö

Allians för Växjö vill förlänga samarbete med trygghetsprojekt

Växjö • Publicerad 3 juni 2023
Suzanne Frank (M).
Suzanne Frank (M).Foto: Lena Gunnarsson

2021 skrev Växjö kommun ett treårigt avtal med organisationen Växjö Charity och deras projekt ”Trygga”. Projektet går ut på att öka vuxnas närvaro bland ungdomar för att möta otrygghet och brottslig verksamhet. Syftet är att det ska vara både brottsförebyggande och trygghetsskapande

– Trygga har visat att de är med och tar ansvar för det trygghetsskapande arbetet i Växjö kommun. De är ett viktigt komplement till andra aktörer så som kommunens fältarbetare och blåljuspersonal”, säger Suzanne Frank 2:e vice ordförande i Nämnden för arbete och välfärd i ett pressmeddelande.

Annons

Nu har Allians för Växjö lämnat in en motion där man vill se att avtalet med projektet förlängs. Motionen är undertecknad Suzanne Frank (M), Ola Sennehed (L) och Per-Olof Hjälmefjord (KD).

– ”För att kunna jobba långsiktigt är det viktigt att kommunen i god tid meddelar hur de ser på framtiden och vi vill med denna motion att kommunen tar initiativ för att planera för ett fortsatt avtal med Växjö Charity och Trygga”, säger Per-Olof Hjälmefjord (KD), ledamot i Nämnden för arbete och välfärd i pressmeddelandet.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons