Annons

Alliansen backar i Växjö – S och SD går framåt: ”Det är bedrövligt”

Det är en besviken Andreas Olsson (C) som möter Smålandsposten på valvakan i Växjö. Centerpartiet backar i kommunen tillsammans med resten av Alliansen, medan Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna går framåt.
– Det är bedrövligt. Vi tycker ju inte om Sverigedemokraterna, säger Andreas Olsson.
Växjö • Publicerad 12 september 2022

Här saknas innehåll

– Det är klart att jag är besviken. Vi ska vara tydliga med att det är ett dåligt valresultat men vi ser att mycket handlar nog om vad som har hänt på riksnivå, säger Andreas Olsson.

Det är ju inte bara ni som tappar i Växjö, utan även era allianskamrater Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna. Hur ser du på det?

Annons

– Vi har ju styrt i 16 år. Men jag tycker trots allt att den rödgröna sidan växer ju inte på det viset. Det här är en tydlig uppgång för Socialdemokraterna och framför allt för Sverigedemokraterna.

Vad tänker du om Sverigedemokraternas resultat?

– Det är bedrövligt. Vi tycker ju inte om Sverigedemokraterna. Det är tydligt att vi har ju väldigt olika politik. Men de har gått fram och fått väljarnas stöd och det är bara att acceptera det, säger Andreas Olsson.

Om Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet behöver något extra mandat för att styra i Växjö – står du till förfogande då?

– Det är alldeles för tidigt för att börja prata om det. Vi går till val med Alliansen och ser till att prata samman med dem först och främst, säger Andreas Olsson.

Anton VaskoSkicka e-post
Elvedin BasicSkicka e-post
Calle RydqvistSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons