Annons
Växjö

Alliansen i Växjö presenterar nya miljonsatsningar

Växjö • Publicerad 2 september 2022 • Uppdaterad 8 september 2022
Andreas Olsson (C), Anna Tenje (M), Gunnar Nordmark (L) och Jon Malmqvist (KD).
Andreas Olsson (C), Anna Tenje (M), Gunnar Nordmark (L) och Jon Malmqvist (KD).Foto: Pressbild

Allianspartierna i Växjö kommun presenterade under fredagen nya satsningar som ska bekostas av delar av kommunens beräknade överskott på över 200 miljoner kronor. Moderaterna, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Liberalerna vill satsa 15 miljoner kronor på bland annat inköp av nya fysiska läromedel, böcker, verktyg, redskap och nya möbler. Partierna satsar även fem miljoner kronor för upprustning av hopptornet på Evedal, samt en ny utomhussimstadion och en ny vågbrytare.

De vill också satsa sju miljoner kronor för inköp av Carl Milles ”Emigranterna” med placering vid Emigrantinstitutet samt för att skapa en ökad attraktivitet och trygghet i och kring museiparken och dess kulturverksamheter.

Annons

Allianspartierna vill införa amorteringsfrihet för föreningar hösten 2022 och hela 2023 och att det ska finnas en möjlighet för föreningar att ansöka om ekonomiskt stöd för att utvecklas och klara kostnadsökningar när elpriset stiger. På längre sikt vill partierna avsätta 40 miljoner kronor i en fond så att föreningar kan ansöka om investeringsstöd.

Dessutom ska utbildningsnämnden satsa 1,5 miljoner kronor på inköp av nya kläder och skor till all förskolepersonal samt att omsorgsnämnden och nämnden för arbete och välfärd ska göra en särskild satsning på att ge ett bidrag till arbetsskor till all omsorgspersonal.

I Alliansens förslag finns också tio miljoner kronor avsatta för att hålla Kronobergs slottsruin öppet och 20 miljoner kronor för sanering av Värends räddningstjänst övningsplats.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons