Annons
Växjö

Alliansen vill satsa mer pengar på BUP – vill ge fler vård och korta köerna

Kronoberg • Publicerad 15 augusti 2022
Alliansen vill utöka budgeten för Vårdval BUP med sex miljoner kronor.
Alliansen vill utöka budgeten för Vårdval BUP med sex miljoner kronor.Foto: LINNEA RHEBORG

Allianspartierna i Region Kronoberg föreslår att budgeten för Vårdval BUP ska höjas med sex miljoner kronor för 2022. Vårdgivarna får betalt efter utförd vård och partierna ser i budgeten att det finns möjlighet att hjälpa fler ungdomar snabbare.

– Det är viktigt att vi ger möjlighet för så många barn och unga som möjligt, att få det stöd de behöver. Genom denna ekonomiska satsning, kan fler få hjälp, säger Mikael Johansson (M), Regionstyrelsens ordförande.

Annons

2020 blev Region Kronoberg först ut med vårdval för BUP. Sedan dess ska antalet besök, utredningar och behandlingar ha ökat. Enligt Alliansen har kötiden för neuropsykiatrisk utredning kortats från drygt ett och ett halvt år till fyra månader för den som väljer mottagningen med kortast kö.

– Denna satsning har hög prioritet och vi ser nu att vår satsning på barn- och ungdomspsykiatrin också har gett positivt resultat i form av minskade köer med minskat lidande både för de unga och deras anhöriga, kommenterar Eva Johnsson (KD).

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons