Annons
Växjö

Alliansens budget går igenom – skatten sänks i Växjö kommun

En skattesänkning med 30 öre per intjänad hundralapp.
Det blir det nu när Alliansens budget har gått igenom i kommunfullmäktige.
Växjö • Publicerad 7 juni 2022
Andreas Olsson (C), Anna Tenje (M), Gunnar Nordmark (L) och Jon Malmqvist (KD) presenterade Alliansens budget.
Andreas Olsson (C), Anna Tenje (M), Gunnar Nordmark (L) och Jon Malmqvist (KD) presenterade Alliansens budget.Foto: Pressbild

Under tisdagen röstades budgeten igenom i Växjös kommunfullmäktige och Allianspartierna M, C, KD och L vann. Ett kommunfullmäktige som pågick under nästan hela tisdagen. En av punkterna som nu går igenom är sänkt skatt i kommunen. Det innebär 30 öre mindre i skatt per intjänad 100-lapp.

En skattesänkning med 30 öre motsvarar cirka 70 miljoner kronor i minskade skatteintäkter, enligt kommunens ekonomiavdelning.

Annons

– Vi har byggt Växjö starkt och kan göra en skattesänkning samtidigt som vi har robusta skyddsvallar för välfärden, har kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje (M) berättat i en tidigare kommentar.

I Alliansens budget framgår det att de kommer vilja satsa mer på bland annat ungas psykiska hälsa, ökad trygghet och stärkt arbete för ökad krisberedskap. En slutgiltig budget för år 2023 tas efter höstens val, på kommunfullmäktiges möte i november.

Elvedin BasicSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons