Annons
Växjö

Allianskollegorna om Centerpartiets avhopp: ”Chockad”, ”Ytterst beklagligt” och ”Avslutat kapitel”

Växjö • Publicerad 5 oktober 2022
Montage. Anna Tenje (M), Lars Rejdnell (L) och Jon Malmqvist (KD).
Montage. Anna Tenje (M), Lars Rejdnell (L) och Jon Malmqvist (KD).Foto: Adam Wrafter/Jonas Engman/Urban Nilsson

Efter att Centerpartiet meddelat att de avslutar förhandlingarna med Alliansen i Växjö kommun och vill inleda samtal med Socialdemokraterna har kollegor i Allianspartierna uttalat sig.

Anna Tenje, Moderaternas toppnamn i Växjö, berättar i en intervju med Smålandsposten att hon fick beskedet sent under tisdagskvällen och att hon blev ”chockad” över att Centerpartiet väljer att lämna Alliansen vars samarbete Tenje beskriver som starkt, gediget, enat och bra för Växjö kommun.

Annons

Lars Rejdnell och Christina Rosén, förhandlare för Liberalerna i Växjö, meddelar att de med stor förvåning och besvikelse har tagit del av beskedet.

”Centerns ställningstagande är ytterst beklagligt då man hela tiden sedan valet aktivt funnits med i arbetet med att ta fram grunderna för ett fortsatt allianssamarbete och en gemensam regeringsförklaring", skriver de.

Jon Malmqvist skriver för Kristdemokraternas räkning att ”Centerpartiet med dess nuvarande ledning nu är ett avslutat kapitel. Man gör sig nu beroende av stöd från Vänsterpartiet vilket naturligtvis innebär den sista spiken i kistan för Centerpartiet som ett landsbygds- och småföretagarparti".

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons