Annons
Växjö

Allianspartierna fortsätter styra i Växjö

Växjö • Publicerad 22 april 2022
Gunnar Nordmark (L), Anna Tenje (M), Andreas Olsson (C) och Jon Malmqvist (KD)
Gunnar Nordmark (L), Anna Tenje (M), Andreas Olsson (C) och Jon Malmqvist (KD)

Blågröna Växjö har efter nästan åtta års samarbete splittrats sedan Miljöpartiet valt att gå i opposition och velat lägga fram en egen budget för 2023.

Samtidigt meddelar Moderaterna, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Liberalerna att Alliansen återuppstår i Växjö igen. Partierna har under 16 års tid styrt i Växjö kommun och kommer att fortsätta med det fram till valet.

Annons

”Alliansen har hela tiden stått enade och starka i det politiska arbetet och kliver nu fram och borgar för ett fortsatt stabilt politiskt ledarskap. Under maj månad kommer vi att presentera ett gemensamt förslag till budget för Växjö kommun 2023”, skriver Alliansen i ett pressmeddelande.

– Våra långsiktiga prioriteringar om att sätta välfärden först, en offensiv arbetslinje och en hög och hållbar tillväxt ligger fast. Det är prioriterat för oss att följa kommunens budgetprocess, så att medarbetare och invånare vet att det är ordning och reda i kommunen, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö kommun.

Allianspartierna kommer framöver att bland annat prioritera ordning och reda i ekonomin, fokus på ökad trygghet och krisberedskapsförmåga i hela kommunen, tydligare prioriteringar riktade mot landsbygden och möjligheterna att bo, leva och verka i hela kommunen, en tydlig arbetslinje som ökar integrationen, när och får fler kan försörja sig själva samt fortsatt utveckling av kultur, idrotts- och föreningsliv.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons