Annons
Växjö

Alwex köper lagret i Räppe – Prislapp: 260 miljoner kronor

Växjö • Publicerad 10 juni 2022
Peter Sagebrandt, vd på Alwex.
Peter Sagebrandt, vd på Alwex.Foto: Urban Nilsson

Fastigheten Fröträdet 1 i Räppe får en ny ägare. Det är Alwex som köper fastigheten från tidigare ägaren Catena AB. Alwex har tidigare varit största hyresgästen i lokalerna. Prislappen för fastigheten är 260 miljoner kronor. Det är också det bokförda värdet.

”Vi är glada att kunna sälja Fröträdet 1 till Alwex som idag hyr merparten av fastigheten. I processen fortsätter Catena att renodla fastighetsbeståndet emot mer moderna fastigheter med optimalt logistiskt läge”, säger Jonas Arvidsson, regionchef i Göteborg på Catena i ett pressmeddelande.

Annons

Fastigheten Fröträdet 1 är på 188 515 kvadratmeter. Den uthyrningsbara ytan är på 65 580 kvadratmeter. Alwex bedömer att det finns goda möjligheter till vidareutveckling eftersom Växjöregionen tillhör de bästa logistiklägena i landet.

”Alwex fick nu möjlighet att köpa fastigheten och ser framtida fortsatta utvecklingsmöjligheter med alltmer konsoliderad verksamhet i Räppe”, skriver Alwex vd Peter Sagebrandt i ett pressmeddelande.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons