Annons
Växjö

Amerikanske boxningsikonen besöker Växjö

Växjö • Publicerad 26 maj 2022
Roy Jones Jr och Andrija Martic.
Roy Jones Jr och Andrija Martic.Foto: ATF Gym

På söndag får Växjö fint besök av boxningsikonen Roy Jones Jr som under sin aktiva karriär blev världsmästare sex gånger i fyra olika viktklasser. Amerikanen har ett samarbete med ATF Gyms Andrija Martic och proffsboxaren Shady Gamhour.

– Det känns lite overkligt. Det är stort, han mötte Mike Tyson förra året och kommer till lilla Växjö nu. Vårt gym är inte i närheten av det han har i USA men han ville komma hit och se Sverige, hälsa på oss, och se verksamheten och våra ungdomar träna, säger Andrija Martic.

Annons

Roy Jones Jr ska under söndagseftermiddagen hålla två seminarier hos ATF Gym. Han ska även hålla ett träningsläger för ungdomar som är intresserade av boxning i Göteborg.

Andrija Martic, som har grundat Växjöklubben ATF Gym, har haft ett samarbete med Roy Jones JR i sju år. Tidigare i år fick han ett stipendium av boxningsikonen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons