Annons
Växjö

Anders Ömans bolag går in som storägare i Växjöföretaget

Växjö • Publicerad 21 september 2022
Nya storägaren Anders Öman ska nu tillsammans med styrelseordförande Per Gunnarsson och vd Mikael Folkesson driva Inbooks i en annan riktning, mot fastighetsmarknaden.
Nya storägaren Anders Öman ska nu tillsammans med styrelseordförande Per Gunnarsson och vd Mikael Folkesson driva Inbooks i en annan riktning, mot fastighetsmarknaden.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Entreprenören Anders Öman blir största ägare genom Stora Frö Invest, som är det nya namnet på ägarbolaget i APP-koncernen, i Växjöföretaget Inbooks. I samband med det blir fastighetssystemet Atlas Nest ett dotterbolag till Inbooks och med förvärvet breddar bolaget verksamheten och riktar sitt erbjudande även till fastighetsmarknaden.

Inbooks erbjuder företag ett molnbaserat bokföringsprogram och nu går Anders Öman in som ny storägare.

Annons

– Det är inte bara på den svenska marknaden som processerna och arbetssätten inom fastighetsmarknaden måste digitaliseras och automatiseras. Vi ser goda möjligheter att förenkla för branschen i stort och det är därför vi vill vara med på denna resa - det kommer att bli spännande, säger Anders Öman, huvudägare i Stora Frö AB.

Enligt Mikael Folkesson, vd på Inbooks, har företaget sneglat på fastighetsmarknaden tidigare och de har identifierat fastighetsmarknaden som ett nytt fokusområde där fastighetsägare, förvaltare, redovisningsbyråer och hyresgäster har ett behov av ett helintegrerat fastighetssystem med en integrerad bokföringsmodul.

– Vi tar nu ett helhetsgrepp kring digitalisering av de administrativa systemen och Inbooks Flow blir navet där användaren där kan röra sig sömlöst mellan alla funktioner och tjänster, säger Mikael Folkesson, vd på Inbooks.

Smålandsposten har under året granskat Inbooks. Läs alla artiklar i Smålandspostens granskning här.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons