Annons

Anebyhusgruppen försatt i konkurs – 100 anställda berörs

Anebyhusgruppen har försatts i konkurs och omkring 100 anställda berörs. Det är den kvarvarande personalstyrkan efter omfattande neddragningar.
Åseda • Publicerad 28 augusti 2023

– Efter de personalneddragningar som skett under rekonstruktionen berörs i dagsläget ett hundratal anställda. De anställda är berättigade till lönegaranti, säger konkursförvaltare Erik M Gabrielsson vid Maze advokater till Smålandsposten.

– Trots svårigheterna i de juridiska delarna och inte minst i marknaden, är det både min förhoppning och övertygelse att det går att finna en rekonstruktionslösning för rörelsen i konkursen.

Annons

Advokat Erik M Gabrielsson säger att en rekonstruktionslösning skulle gynna alla eftersom personalen då kan behålla sina arbeten och konkursboet kan få bättre betalt för inkråmet.

Anebyhusgruppen, med fabriker i Åseda och Klöverfors, har genomgått en omfattande rekonstruktion för att kunna rädda bolaget.

Omkring 100 anställda berörs när Anebyhusgruppen nu har försatts i konkurs.
Omkring 100 anställda berörs när Anebyhusgruppen nu har försatts i konkurs.

Sedan bolaget beviljades rekonstruktion har man avslutat olönsamma avtal och bestämt vilka avtal man inte kommer att fullfölja. Men den ekonomiska verkligheten gör att konkurs nu trots allt var den enda utvägen.

– Under rekonstruktionen har flera försäljningsspår bearbetats och det vore förstås fel av mig att inte fortsätta i dessa. Utöver detta vet jag av erfarenhet att ytterligare spekulanter brukar tillkomma i konkurser, säger Erik M Gabrielsson.

Anebyhusgruppens fyra dotterbolag är inte försatta i konkurs. Det handlar om Anebyhus AB, Anebyhusgruppen Mark AB, Fastighetsbolaget Kompaniet AB och Funktionsglas Industrifastigheter i Pauliström AB.

– Min målsättning är att driva dessa vidare.

Daniel JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons