Annons
Växjö

Angelica Bengtsson i nytt SVT-program: ”Otroligt roligt”

Växjö • Publicerad 2 oktober 2023
Angelica Bengtsson på Friidrottsgalan tidigare i år.
Angelica Bengtsson på Friidrottsgalan tidigare i år.Foto: EMMA WALLSKOG

Växjöbon Angelica Bengtsson, som är en av Sveriges främsta kvinnliga stavhoppare genom tiderna, meddelade för två år sedan att hon avslutar karriären. Sedan dess har hon tagit examen som matematiker från Linnéuniversitetet efter att ha bytt från fysikprogrammet och varit med i tv-programmet ”Superstars”.

Nu har hon precis avslutat ännu en tv-inspelning. Angelica Bengtsson är en av profilerna i den nya SVT-satsningen ”Otroliga spelen” som ska sändas inför OS i Paris nästa år.

Annons

I programmet paras fem tidigare friidrottare ihop med en profil för att testa gamla OS-grenar. Många av grenarna finns fortfarande men är inte en del av det olympiska programmet.

”Ett otroligt roligt program” skriver Angelica Bengtsson på sin Instagram.

Inspelningen har pågått under en veckas tid på Stockholms stadion. En av grenarna som programmets deltagare fått testa på är glima, som är en nordisk form av brottning med anor från vikingatiden. Det var en uppvisningssport under OS i Stockholm 1912.

Idrottsprofilerna som är med i programmet är, förutom Angelica Bengtsson, Emma Green, Michel Tornéus, Christian Olsson och Alhaji Jeng.

De andra kända profilerna som kommer att vara med i programmet är Andreas Lundstedt, som parades ihop med just Angelica Bengtsson, Torbjörn Averås Skorup, Elaf Ali, Sofia Dalén, Daniel Nannskog, Erik Ekstrand och Edward Blom.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons